Open

Nieuws

12/01/2024

Waarop let je bij het kopen van een elektrische occasion?

Waarop let je bij het kopen van een elektrische occasion?
Het kiezen voor een tweedehands elektrische auto is niet alleen milieubewust, maar kan ook financieel voordelig zijn. Echter, bij de aanschaf van een gebruikte elektrische auto zijn er enkele cruciale overwegingen om teleurstellingen te voorkomen en te zorgen voor de beste koop!

Batterijconditie
De batterij is het hart van elke elektrische auto. Een gezonde batterij is essentieel voor een optimale rijervaring. Het is doorgaans verstandig om de accu te laten controleren voordat je een tweedehands elektrische auto aanschaft, wat doorgaans tussen de 50 en 200 euro kost. Natuurlijk kan Carteam Auto Dijkwel je dit rapport leveren.

Laadinfrastructuur
Onderzoek de beschikbare laadinfrastructuur in jouw omgeving. Controleer of de tweedehands elektrische auto compatibel is met de laadstations in jouw regio. Het vermogen en de laadsnelheid kunnen variëren, dus zorg ervoor dat het model aan jouw behoeften voldoet. Wist u ook dat een elektrische auto gewoon geladen kan worden op het normale lichtnet, stekker in het stopcontact en laden maar. 

Onderhoudsgeschiedenis en garantie
Vraag naar de volledige onderhoudsgeschiedenis van de auto. Regelmatig onderhoud is cruciaal voor elektrische auto's, inclusief controles van de laadsystemen en de algemene elektronica. Een gedetailleerd overzicht geeft inzicht in de zorg die de auto heeft ontvangen. Controleer of er nog garantie op de auto zit.

Software-updates
Elektrische auto's maken gebruik van geavanceerde software voor diverse functies, waaronder energieterugwinning en laadbeheer. Zorg ervoor dat de auto up-to-date is met de nieuwste software-updates en dat deze regelmatig kan worden bijgewerkt.

Actieradius en laadsnelheid
Kijk of de reële actieradius van de auto voldoet op basis van jouw dagelijkse behoeften. Controleer ook de laadsnelheid (1 fase, 3 fase en snelladen), vooral als je van plan bent om lange afstanden af te leggen. Een realistisch beeld van de prestaties is essentieel voor een tevreden gebruikerservaring.

Algemene staat en proefrit
Controleer de algehele staat, inclusief de banden en het interieur. Een proefrit is essentieel om de prestaties van de elektrische auto zelf te ervaren.

Het kopen van een tweedehands elektrische auto vereist grondig onderzoek en aandacht voor details. Door deze belangrijke punten in overweging te nemen, kun je met vertrouwen de overstap maken naar een milieuvriendelijke en kostenefficiënte rijervaring. Nog vragen? Bij Carteam Auto Dijkwel ben je aan het juiste adres.

Terug naar overzicht